Saturday, 1 October 2011

Banana bread


Imeline  maiuspala- banaanileib või keeks, kuidas keegi nimetada soovib.
Jagan teiega retsepti:

315g jahu
185g suhkrut
3/4 tl.kõpsetuspulbrit
1/2tl. soola
235g rosinadi ( tumedaid+heledaid)
3 väga küpset banaani
60g naturaalset jogurtit ( maitsestamata)
2 muna
80 ml maisiõli  (võib ka muud kasutada)
1tl. vaniljeekstrakti

Vaja läheb keeksivormi ( näiteks 23x 13 cm) - ahi kuumaks 180 C.
Sega kokku jahu + suhkur + küpsetuspulber + sool + rosinad.
Teises kausis sega  banaanid + jogurt + munad + õli + vanlijeekstrakt.
Öeldakse, et puust lusikaga tõsta segu sealt teise seguga kokku :) Ja segad neid alt yles, mitte ringi- kui on aru saadav. Et väga palju segada pole vaja-  peaaasi, et omavahel nad on omavahel segunenud ilusti.
Ja siis ahju  tunniks ajaks! Voilaaa!

P.S keeksi sisse võib lisada ka šokolaadinööpe :)

No comments:

Post a Comment