| Spargel |
Väga hea on seda süüa võiga!
Siinkohal kasutan võimalust ja kirjeldan teile seda brokkoli-juustu pirukat, mida siin olles tegin.
Vaja läheb:
250g jahu
125g võid
1 muna , soola
Sellest saab taigen, mille panen külma umbes 30 minutiks või niikauaks kuni muu asi valmib.
2 suuremat sibulat- tükeldan/viilutan, hautan õlis madalal kuumusel (2-3 spl) 10-15 min.
400 g sparglit/brokkolit- keedan 2-3 min soolases vees, nõrutan , valan külma veega üle ja tükeldan
Tükeldan 200 g sinihallitusjuustu ( võib kasutada ka fetat)
Surun taigna vormi põhja ja äärtele, laotan peale hautatud sibula, siis brokkoli ja sinihallitusjuustu.
200 ml rõõska koort
100 ml hapukoort/maitsestamata jogurtit
2 muna
100-150 gr riivitud juustu
Soola-piprasegu, tüümiani- nii näeb retsept ette, aga mina ei pane üldse- kuna juustud on isegi soolased.
Selle segu klopin kokku ja valan vormi ja siis ahju 175 kraadi ja 40-45 min.Pilti pirukast näeb minu eelnevas postituses.
Teisena võiks ära märkida brokkoli, mida ka minu arust Eesti peredes süüakse vähe. Kindlasti võib see olla tingitud hinnast, ma ei mäleta palju see meil poodides maksab. Siin näiteks on brokkoli odavam kui spargel, sellest tingituna langetasin ka piruka jaoks otsuse esimese kasuks.
| Pak-choi Avokaado |
Kolmandana on väga huvitava nimega juurvili- pak choi / bok choy ehk eesti keeles Hiina varskapsas.
Neid aurutatakse 2-3 minutit ja jällegi võiga süüa väga maitsev. Sisaldab palju A ja C vitamiini.
Ja neljandaks- avokaado. Kas keegi teist on söönud seda imelist köögivilja?
Keskmine avokaado puu toodab aastas umbes 500 avokaadot.Enamus avokaado toodangust tuleb Mehhikost ja Californiast. Tihti kasutatakse teda liha asemel, võileiva peale.Sisaldab palju E ja B vitamiine. Avokaado sisaldab palju "head rasva"-küllastumata rasvhappeid. Siinkohal meenub mulle ,et koolis räägiti neist kyll ja vastandina võib näitena tuua küpsised , kus on palju küllastunud rasvu, mis ei ole head kehale:)

Avokaadot olen salatitesse pannud ja brokkolit olen ka söönud; sparglist olen kuulnud Jamie Oliveri vahendusel :) aga pak choi`st ei tea midagi :)
ReplyDelete